close x

A Bach-virágesszenciákról

“Maga az egészség örökségünk és jogosultságunk. Ez a teljes egyesülés a lélek, szellem és a test között nem egy elérhetetlen gondolat, hanem annyira egyszerű és természetes cél, melyet sokak közülünk figyelmen kívül hagyunk.”  – Dr. Edward Bach

A Bach-virágesszenciák működéséről

Az esszenciák emelik a rezgésszintünket, megnyitják a csatornáinkat szellemi Énünk befogadására, hogy elárasszák természetünket a számunkra szükséges értékekkel és kimossák a kárt okozó hiányosságokat. Az esszenciák képesek – mint egy gyönyörűséges zene, vagy bármilyen nagyszerű, felemelő dolog, mely inspirál bennünket – az igazi természetünket felszínre emelni, hogy közelebb kerüljünk lelkünkhöz, így békességet teremtenek bennünk és felszabadítanak szenvedéseink alól.

“A gyógyírek nem a betegség megtámadásával hoznak enyhülést, hanem elárasztják testünket Felsőbb Énünk finom rezgéseivel, melynek jelenlétében a betegség úgy olvad el, mint hó a napsütésben.”

Mellékhatások nélküli, szelíd és lágy gyógymódról van szó, amely egyaránt felhasználható testi betegségek, közérzeti zavarok vagy lelki problémák kezelésére, főleg azok megelőzésére illetve a jellem fejlődésének előmozdítására.

Ahhoz, hogy a Bach virágesszenciák gyógyító hatása aktivizálódjon, szükséges a kliens hozzájárulása is a folyamathoz, elengedhetetlen feltétel, hogy a gyógyulni akarjon.

crabapple

A Bach virágok használata:

- teljesen biztonságos,

- nem okoz függőséget,

- nem mérgező,

- nem okoz mellékhatást,

- nem lehet túladagolni és

- nem gátolja semmilyen más módszer hatását.

A kezelésről

Dr. Bach egyik fő alapelve: “Ne a betegséget kezeld, hanem az embert.”

A kezelések során én is Dr. Bach fenti iránymutatását tartom szem előtt, valamint az egyszerűségre való törekvést.

Fontos, hogy a személyes találkozók során a hozzám forduló aktuális lelki állapotát, gondolatait, érzéseit, megfogalmazásait vegyem alapul a megfelelő esszenciák kiválasztásához.

Az első kezelés kb. 1,5 órát vesz igénybe, a további kezelések kb. 1 órásak.

Hogy milyen hosszan tart a Bach cseppek szedése, az több tényezőtől is függ.

Úgy tapasztalom, hogy egy általános terápia időtartalma kb. 3 és 10 hét között van.
Akut betegségek vagy lelkiállapot esetén hatás már 3 – 4 napon belül jelentkezik, de az sem ritka, hogy valaki 1-2 órán belül érzi a cseppek pozitív hatásait.
Krónikus, hosszan tartó betegség vagy lelkiállapot esetén a terápia hónapokig  vagy akár 1 – 1,5 évig is elhúzódhat.
A cseppek szedését követően nem csak látványos, gyors javulás következhet be; az is előfordulhat, hogy átmenetileg felerősödnek a panaszok, de szerencsére néhány nap elteltével elmúlnak ezek a jelek, amelyek arra utalnak, hogy a cseppek hatni kezdtek.

Sokszor csak visszatekintve veszi észre a kliens, hogy milyen változások következtek be. A kontroll beszélgetések ebben sokat segítenek, hiszen a korábban megfogalmazott problémákkal kapcsolatosan kérdéseket teszek fel, illetve az aktuális kifejezésekből, megfogalmazásokból egyértelműen vissza lehet csatolni a korábbiakhoz.

Előfordulhat, hogy nem tapasztal a kliens változást. Sokszor kiderül, hogy nem az előírt mennyiségben csöpögtetnek.  Ha mégsem erről van szó, akkor feltétlenül át kell nézni a javasolt  esszenciákat.

Ha úgy érzed, hogy  már nincs szükséged rájuk , hagyd abba a virágeszenciák szedését. Hagyatkozz belső megérzéseidre, hiszen minden  megoldás benned van. A cseppek csak segítenek a megoldások felszínre hozatalában.

Ha azt tapasztalod, hogy egy idő után elmarad a cseppek bevétele (és ez nem lustaságból  vagy hanyagságból fakad), lehet, hogy más keverékre van szükséged már,  vagy a terápia végére értél. Talán az sem véletlen, ha elveszíted az üvegcsét.

Elsősegély gyógyír: RESCUE

Az egyetlen terület, ahol előre elkészített keverék jelentheti a legjobb megoldást:  vészhelyzet.

Itt a cél, hogy a hétköznapokban előforduló vész- és krízishelyzeteket azonnal tudd kezelni.

A keverék gyógyírt Dr. Bach 5 esszenciából állította elő – önálló, 39. tagja a készletnek:

  1. Star of Bethlehem (ernyős madártej)  - a sokk ill. trauma kezelésére
  2. Rock Rose (molyhos napvirág)  - a rémület, rettegés csillapítására
  3. Clematis (erdei iszalag)  - ájulás legyőzésére, hogy tudatunknál legyünk
  4. Impatiens (nebáncsvirág)  - a nyugtalanság csillapítására
  5. Cherry Plum (cseresznyeszilva)  - a racionalitást elősegítve

Ez a kombináció fantasztikus sikerrel bír, előállítják spray, pasztilla, illetve alkoholmentes formában is.  Jó, ha mindig kéznél van.

Ám, ha úgy tapasztalod, hogy erre minden nap szükséged van, valójában egyedi keverékre van inkább szükséged, hogy az okokat megtaláljuk.

  • Kövess engem a facebookon!