close x

Keverék készítés, adagolás

Az  előre elkészített alapeszenciát patikában is megvásárolhatod, így nem szükséges napoztatással vagy forralással előállítani azokat.

A szedésre javasolt esszenciakeverék elkészítéséhez vegyél egy 30ml-es barna üveget és hozzá tartozó pipettás kupakot, töltsd teli forrásvízzel vagy szénsavmentes ásványvízzel (desztillált víz nem felel meg erre a célra), majd adj hozzá egy kevés brandyt a tartósítás miatt. Ehhez az alaphoz adagolj a  patikában megvásárolt javasolt alapesszenciából 2 cseppet.
Amennyiben esszenciakeveréket akarsz készíteni, akkor valamennyi alapesszenciás üvegből 2-2 cseppet csöppents az üvegbe. Bár nincsen szigorú szabály, legfeljebb hat különböző esszenciából készíts keveréket.

Elsősegély gyógyírból (RESCUE) 4 cseppet kell az adagoló üvegbe tenni.

Adagolás

A fentiek alapján összeállított keverékből naponta négyszer négy cseppet kell fogyasztani.

Lehet a nyelv alá, közvetlenül a szájnyálkahártyára csepegtetni  vagy lehet egy pohár vízbe csepegtetni és lassan, kortyonként meginni.

A napi négy alkalmat igyekezz arányosan elosztani: 1. reggel, közvetlenül felkelés után  2.  délelőtt  3.  délután  4. este, lefekvés előtt.

A 30 ml-es gyógyír napi 4 alkalommal való bevételével körülbelül 3 hétre elegendő esszencia áll rendelkezésedre.
Izomhúzódás, fájdalmak, sebek, gyulladás, duzzanatok, ödéma kezelésére készíthetsz borogatást is. Egyszerűen egy benedvesített ruhára cseppents néhány cseppet a kiválasztott esszenciából, és borogasd vele az érintett testfelületet.

Akár a fürdővízbe is cseppenthetsz néhány csepp esszenciát, hatása rövid időn belül megmutatkozik. Ha kimerült, fáradt vagy stresszes vagy, sokat segíthet.

Hogy a legmegfelelőbb esszenciát tudd magadnak kiválasztani, törekedj az egyszerűségre és kérdezd meg magadtól, hogy 1-2 szóval hogyan írnád le az aktuális állapotodat.

Az elsősegély csepp esetében a szedés gyakorisága akut helyzetekben növelhető, súlyos esetben akár negyedóránként is bevehetünk belőle. Például eszméletvesztés vagy öntudatlan állapot esetén a beteg ajkait és halántékát kell időnként benedvesíteni.  De ajánlom pl. erős vizsgadrukk esetén, fontos interjú előtt vagy életünket meghatározó hírre várakozás estén is.

Ezt a kombinációt inkább rövidtávú szedéshez ajánlom.

Az esszenciákat növények és állatok kezelésére is lehet használni.

  • Kövess engem a facebookon!