close x

Reiki

“Nem sikerült racionális elmémmel megértenem az univerzum alapvető törvényeit.”

- Albert Einstein

A “Reiki” szó japán kifejezés, melynek fordítása: Univerzális Életerő Energia. (Rei =univerzális, Ki=Életerő Energia).
Nem egy módszerről vagy metódusról van szó, hanem egy megnyilvánulási formáról. A Reiki mindig létezik. Szelíd, tiszta és finom energia.
Reiki anyagba 1
Nem kultusz, vallási vagy hiedelmi rendszer.
Én az USUI módszer szerinti tradicionális Reiki tanfolyamokat végeztem.
A Reiki kezelések fő célja, hogy az Életerő Energia szabadon áramoljon, ezáltal egészségre tegyünk szert minden szinten: fizikai, mentális, érzelmi és szellemi szinten egyaránt.  A Reiki tehát nem csak a fizikai szintű gyógyulást veszi figyelembe, bár a kezelések során gyakran ez érzékelhető a legkönnyebben.
Ha érzelmi vagy fizikai blokk alakul ki, az Életerő Energia nem tud szabadon áramolni, bizonyos területeken túl sok lesz az energia, máshol pedig kevés, azaz elvész az egyensúly.
A Reiki kezelések elősegítik a blokkok feloldását, az egyensúly visszaszerzését, hogy az Életerő áramlása minden szinten egyensúlyba hozhassa a klienst.
A Reiki kezelések során az energia elsődlegesen a legsúlyosabb disszonanciára hat, tehát ott, ahol a leginkább szükség van rá. Pont ebben az egyszerűségben rejlik a Reiki csodája – mindig a befogadó igénye szerint áramlik.

Mi történik a Reiki kezelésen?
IMG_2509 +
Kezelés közben áramlik a harmonizáló Reiki a kezeimből, melyek gyengéden, lágyan a kezelt személy testén nyugszanak. Egy kezelés kb. 1 óra hosszan tart, miközben a kezeim 5 percenként egy újabb pozícióba mozdulnak. A Reiki nagyon finoman áramlik.
Vannak, akik melegséget és/vagy bizsergést éreznek, valamint egy 3-4 órának megfelelő mélyalvás mindent átható fiziológiai előnyeit tapasztalják meg.
A Reiki abban tér el masszázsoktól illetve más, kézzel végzett terápiáktól, hogy a kezek nem mozdulnak az egyes pozíciókban. A kezelés alatt a kliens a masszázságyon kényelmesen fekszik felöltözve, betakarva. A Reiki ruhán, sőt gipszen keresztül is áramlik.
A kezeléseket ajánlom mindenkinek a magzatkortól kezdve az idősekig, valamint az állatoknak és növényeknek is.

Miben segít a Reiki kezelés?
- Az egészség megőrzésében és betegségek kialakulásának megelőzésében
- Elősegíti a sebek, fájdalmak gyorsabb gyógyulását (vágások, égések, horzsolások, csípések, sport-sérülések, műtét – utáni állapotok)
- A szervezet öngyógyító mechanizmusának támogatásában
- A vitalitás és energiaszint növelésében
- A stresszek és feszültség enyhítésében
- Változások estén támogatást nyújt
- Az álmatlanság, fejfájás kezelésében
- Az akut és krónikus állapotok kezelésében
- A felelősség felvállalásában saját egészségünk és jobb közérzetünk érdekében
- Veszteségek kezelésének megkönnyítésében
- Fokozza bármely alkalmazott modern vagy tradicionális gyógymód hatását, előnyeit

  • Kövess engem a facebookon!